4 Ocak 2017 Çarşamba

BAZLAMA TARİFİ


Selamlar,
Bugünde bazlama tarifiyle beraberiz sizlerle. Önce malzemelerimiz:

  • 1 kg un
  • 0,5 lt su
  • yarım paket maya
  • tuz
Yapılışı:
Bir miktar ılık suyu küçük bir tabağa alıyoruz ve içine mayayı ekliyoruz. Mayayı çay kaşığı yardımıyla ezerek suda eritip içinde un olan geniş bir kaba aktarıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş su ekleyerek kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz. Hamurun üzerini hafif nemli bir bezle kapatıp 2-2,5 saat kadar bekliyoruz. Sonra hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar alıp oklava ile yarım cm kalınlığında açıyoruz. Kızgın tavada her yüzü birer dakika olacak şekilde çevirme işlemini tekrar ederek pişiriyoruz. Veee tereyağ bal ile afiyetle yiyoruz....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder