27 Aralık 2016 Salı

AYRAN AŞI


Selamlar bugünde sizlere geleneksel Türk Mutfağından ayran aşı çorbasını paylaşmaya çalışacağım. Bu çorba kısşın sıcak yazın soğuk olarak tüketilebilen oldukça lezzetli aynı zamanda da oldukça besleyici bir çorbadır. Yapımı da oldukça kolaydır. Bunun için 1 su bardağı nohut 1 su bardağı yarma buğday yoğurt veya ayran ve nane yeterlidir. İçinde yağ gibi kilo aldıracak malzemeler olmadığı için kilo almaktan çekinenler için de son derece lezzetli ve besleyicidir. Nohutu ve buğdayı bir gece önceden ıslatıyoruz. Daha sonra haşlamaya başlıyoruz mümkünse ayrı tencerelerde. Ara sıra kontrol ederek iyice yumuşamasını sağlıyoruz. Yoğurttan bildiğimiz gibi çok koyu olmayacak şekilde ayran yapıyoruz ve tüm malzemeleri ayrana ekliyoruz. Böylece çorbamız soğuk içime hazır hale geliyor. Üzerini nane ile süsleyerek servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder