26 Aralık 2016 Pazartesi

KAPAMA PİLAVI


Tekrardan merhabalar,
Bu yazımda sizlere en sevdiğim yemek olan kapama pilavının tarifinden bahsetmeye çalışacağım. Bu pilav Ankara ilinin Nallıhan ilçesine mahsus benim çok sevdiğim bir yemek türüdür. Önce malzemelerden bahsedelim isterseniz:

  • 750 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 4 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • tuz 
  • karabiber
  • su
  • tereyağ
Hazırlanışı:
Pirinçler suda bekletilerek ıslatılır. Fazla derin olmayan yayvan bir tencereye tereyağı konur ve ocağın altı kısık olacak şekilde açılır. Daha sonra ince doğranmış kuru soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur. Soğanlar pembe renk aldıktan sonra et eklenir. Etler tam pişirilmez fakat pişme noktasına yakın hale gelene kadar kavurmaya devam edilir. Sonra süzülen pirinçler eklenir tuzu karabiberi atılır. Pirinçlerin üzeri bir iki parmak geçecek şekilde sıcak et suyu yavaş yavaş pirinçlerin şeklini bozmayacak şekilde eklenir. Pilav suyunu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra 15-30 dk dinlendirilir. Üzerine genişçe bir tepsi kapatılarak tencere ters çevrilir. Görsel şölen eşliğinde pilavımız servise hazır hale gelir.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder