Kızılcık harika lezzetinin yanında çok da faydalı bir
meyvedir. Bu muhteşem renkli meyve A, C vitaminleri, magnezyum, fosfor, demir
gibi birçok faydalı bileşik barındırmaktadır. Soğuk algınlıklarına, ateş
düşürmeye, iltihap giderilmesine yarayan oldukça faydalı bir antioksidandır.
Çiğ olarak tüketmek zor olacağı için şerbet yaparak tüketmek daha lezzetli
olacaktır. Ayrıca yapımı da çok ama çok kolaydır. Yaz aylarında pazarlardan alacağınız kızılcıkları buzdolabı poşetlerinde derin dondurucuda muhafaza edebilir kışın istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Bu kadarlık genel bilgiden sonra malzemelerimize ve tarifimize
geçebiliriz.
Malzemeler:
500 gram kızılcık
1-1,5 litre su
1 su bardağı toz şeker
Kızılcıklar güzelce yıkanır ve tencereye alınır. Üzerine su
konur ve kaynatılır. Kaynamadan sonra soğutulur ve temiz bir tülbent yardımıyla
süzülür. Soğuk olarak servis edilir.
Afiyetle içiniz Allah şifa versin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder