26 Aralık 2016 Pazartesi

KIZILCIK SUYU


Kızılcık harika lezzetinin yanında çok da faydalı bir meyvedir. Bu muhteşem renkli meyve A, C vitaminleri, magnezyum, fosfor, demir gibi birçok faydalı bileşik barındırmaktadır. Soğuk algınlıklarına, ateş düşürmeye, iltihap giderilmesine yarayan oldukça faydalı bir antioksidandır. Çiğ olarak tüketmek zor olacağı için şerbet yaparak tüketmek daha lezzetli olacaktır. Ayrıca yapımı da çok ama çok kolaydır. Yaz aylarında pazarlardan alacağınız kızılcıkları buzdolabı poşetlerinde derin dondurucuda muhafaza edebilir kışın istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Bu kadarlık genel bilgiden sonra malzemelerimize ve tarifimize geçebiliriz.

Malzemeler:

500 gram kızılcık
1-1,5 litre su
1 su bardağı toz şeker
Kızılcıklar güzelce yıkanır ve tencereye alınır. Üzerine su konur ve kaynatılır. Kaynamadan sonra soğutulur ve temiz bir tülbent yardımıyla süzülür. Soğuk olarak servis edilir.

Afiyetle içiniz Allah şifa versin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder