16 Ocak 2017 Pazartesi

ARAP USULÜ TAVUK



Herkese selamlar, bugün Arap mutfağından bir tarif vermeye çalışacağım. Yine diğer tariflerim gibi kolay ve az malzemeli kısacası amatörler ve erkeklere göre ;) Malzeme listemiz:

  • 6 adet tavuk budu
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı zahter
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet havuç
  • 6 adet domates
  • Zeytin yağı
  • Tuz
Öncelikle fırınımızı 200 derece ye ayarlayıp ısıtmaya başlıyoruz. Daha sonra genişçe bir tepside tavukları, kimyonu, zahteri ve zeytin yağını karıştırıp ellerimizle ovalayarak güzelce her yerine yediriyoruz. Soğan, havuç, patlıcan ve domatesi ayrı bir yerde doğruyoruz. İrilikleri damak zevkinize kalmış. Tepside baharatlarla harmanladığımız tavukların üzerine sebzeleri koyup üzerine tuz serpiştiriyoruz. Fırını 180 dereceye düşürüp tepsiyi fırına sürüyoruz. Yemeğimiz yaklaşık 45-50 dakika kadar piştikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder