18 Ocak 2017 Çarşamba

DANA CARPACCİO



Selamlar, lafı fazla uzatmadan malzeme listemize geçelim:


  • 750 gram dana bonfile
  • Yarım yemek kaşığı hardal tohumu
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Kekik
  • Biberiye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Et otu
  • Zeytin yağı
Tarifi:
Dolapta dinlenen bonfileyi hala soğukken ince ince dilimliyoruz. Biraz tuz, karabiber, kekik ve et otuyla beraber etleri ovalayarak yediriyoruz. Daha sonra zeytin yağı eklediğimiz tavaya ince doğranmış soğanları ve dilimlediğimiz sarımsakları ekliyoruz. Hardal tohumlarını havanda biraz döverek tavaya ekliyoruz. Hardal kokusu gelmeye başlayınca etleri atıyoruz. Üzerine tekrar kekik, biberiye ve et otu serpiştiriyoruz. Önlü arkalı çevirerek istediğimiz pişme dercesine göre pişiriyoruz. En son olarak servis tahtasına aldığımız etlerin üzerine tavada kalan sostan da ekleyerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder