17 Ocak 2017 Salı

DÜNYANIN EN PAHALI YİYECEKLERİ

Herkese selamlar, bu yazımda dünyada tüketilen ve fiyatları rekor kıran yiyeceklerden bahsetmek istiyorum. Tabi ki burada yazdıklarım internetten yaptığım araştırmalardan elde edilmiş bilgilerden oluşuyor. Yoksa hiçbirini denemedim ve o kadar param dahi olsa denemeyi de düşünmüyorum. Dediğim gibi sadece merak giderme ve genel kültür amaçlı bir yazı. Şimdi gelelim listemize:

1. Beyaz Trüf mantarı: Dünyada şu ana kadar bilinen en pahalı mantar türü diyebiliriz. Kilosu 30000 $ olabilmektedir. Genellikle İtalyan şefler tarafından tercih edilir.



2. Kobe Eti: Japonya'ya özgü Wagyu ineklerinden elde edilmektedir. Özelliği ise bu hayvanların bira fabrikalarındaki mayalanmış buğday filizleriyle beslenmesidir. Kilosu 3000-4000 Tl civarında satılmaktadır.


3. Kopi Luwak Kahvesi: Asya misk kedisi diye bilinen bir kedinin kahve çekirdeklerini yemesi sindirmesi ve boşaltması !!! sonucu elde edilen kahve çeşididir. Tadını bilmem ama elde edilme yöntemine bakınca pek cazip gelmedi bana. Bu arada kilosu 3000 falanmış :))


4. Beluga Havyarı : Genellikle Hazar Denizinde yaşayan mersin balıklarının bir türünden elde edilir. Beyaz renkli olan en pahalısıdır. Kilogram fiyatı 40000 TL civarında olup genellikle kanepeler şeklinde tüketilir. Soğutulmuş şampanyanızla birlikte güzel gideceğini düşünüyorum :)


5. La Bonnotte Patatesi : Deniz kenarında ki bölgelerde deniz yosunu ile birlikte ekilerek yetiştirilir. Genellikle Fransa'da bulunur. Kilosu 5000 euro imiş. Kurban olayım Bolu patatesine...


6. Dansuke Karpuzu: Sadece Japonya’nın kuzeyindeki Hokkaido adasında yetiştiriliyor. Fiyatı az olduğu için pahalı. Bir senede 60 tane falan yetişebiliyormuş. Meyvesinin siyah renkli ve oldukça lezzetli olduğu söyleniyor. Fyatı 6000 $...


7. Yubari Kavunu: Bu kavunda üstteki karpuz gibi Japonya'da üretilmektedir. Çok güzel tadı ve oldukça sulu bir yapısı vardır. Şekli tam yuvarlağa yakındır. Pahalı olma nedeni ise yetiştiği toprak türü. Bol volkanik yapılı yani mineral bakımından zengin toprakta yetişir. Fiyatı ise 25000 $...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder