18 Ocak 2017 Çarşamba

KAZAKİSTAN BALKAYMAK


Merhabalar şimdi sizlere Kazak mutfağından bir tarif paylaşmaya çalışacağım. Öncelikle belirteyim ki bu tarif https://populerlezzetler.blogspot.com.tr/ sitesinden alıntıdır. Kazaklar genelde bu yemeği saygı duydukları kişilere saygı ifadesi olarak sunarlarmış. Henüz denemedim ama çok güzel olduğuna eminim. Malzemelerimiz:

  • Çiğ kaymak 
  • Toz şeker 
  • Bal
  • Un
Tarifi:
 Yapımı oldukça kolay olan ancak lezzet patlaması yaşatan bu tarife başlarken ilk önce çiğ kaymağı hafif ateşte üzerine yağı çıkana kadar pişiriyoruz. İyice kaynadıktan sonra üzerine şekeri balı ve unu katıyoruz. Ve 10 dakika kadar daha kaynatıyoruz. Son olarak da yağı ile beraber kaseye alıp servis ediyoruz. Sıcak pide veya yufka ile yemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.... 
 

1 yorum:

  1. Biz de bal kaymak severiz ama bu tarifi ilk kez görüyorum. Çok merak ettim. En yakın zamanda deneyeceğim. Yeni ve değişik tarifler hazırlıyorsunuz. Keyifle takip ediyorum.
    Ellerinize emeğinize sağlık

    Sevgiyle kalın

    YanıtlaSil