18 Ocak 2017 Çarşamba

FRANSIZ USULÜ SOĞAN ÇORBASI


Selamlar, şimdi sizlere genellikle Fransızların uyguladığı bir tarif olan soğan çorbasını anlatacağım. Sizde eğer benim gibi çorba sevmeye biri iseniz bu tarifi denemenizde fayda var. Neyse fazla uzatmadan malzemelerimize bakalım:

  • Yarım kilo kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 litre et suyu veya su
  • 100 gram eski kaşar
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:
Kuru soğanları piyazlık doğrayarak başlıyoruz. Daha sonra kızgın tavada tereyağını hava kabarcıkları görünene kadar eritiyoruz. Soğanlarımızı tavaya ekliyoruz. Soğanlar iyice yumuşayıp ölene kadar yani tahmini 30 dakika kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra et suyundan bir miktar tavaya ekleyerek deglaze dediğimiz işlemi yani tavada kalanları toplama gerçekleştiriyoruz. Tencereye kalan et suyunu ve deglaze ettiğimiz karışımı ekliyoruz. Daha sonra salçayı, tuzunu ve karabiberini ekliyoruz. Tencere iyice kaynayana kadar pişiriyoruz. Sıcak halde kaselere boşaltıp üzerine rendelediğimiz eski kaşarı serpiştiriyoruz. Dilerseniz teryağı sürülmüş ve fırınlanmış ekmek parçaları da kullanabilirsiniz. Çorbamız servise hazır...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder