4 Ocak 2017 Çarşamba

KIYMALI BULGUR


Selamlar, kıymalı bulgur pilavımız için gereken malzemeler:

  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Mevsime göre 2-3 adet yeşil biber
  • tuz
  • karabiber
  • Sıvı yağ
Yapılışında ilk önce ısınan tencereye sıvı yağ ve soğanlar eklenerek biraz kavrulur. Daha sonra kıyma eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir. 2 yemek kaşığı salça eklenir ve iyice özdeşleştirilir. Yıkanan bulgurlar eklenir ve birkaç dakika kavrulur. Önceden ısıtılan 4 su bardağı su eklenir ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Ocağın altı kapandıktan sonra yarım saat kadar dinlendirilen pilavımız servise hazırdır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder